Spinning μέσα στα ΡΕΥΜΑΤΑ.

Του Παναγιώτη Κολλιόπουλου T.271

Spinning μέσα στα ΡΕΥΜΑΤΑ.

Πριν πάμε παρακάτω όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ως θαλάσσιο ρεύμα ορίζεται κάθε συνεχής κίνηση του θαλασσινού νερού προς την ίδια κατεύθυνση εντός μιας συγκεκριμένης περιοχής της θάλασσας. Πρόκειται για ένα πολύ συχνό φαινόμενο το οποίο προκαλείται από δυνάμεις που δρουν επί της μέσης ροής του υδάτινου όγκου, όπως το «σπάσιμο» των κυμάτων, ο άνεμος, η βαρύτητα, η διαφορά θερμοκρασίας και οι μεταβολές της πυκνότητας του θαλασσινού νερού λόγω της εξάτμισης και μεταβολής της αλμυρότητας. Βέβαια υπάρχει και η εκδοχή ώπου οι παλίρροιες δημιουργούν παροδικά περιοδικώς εναλλασσόμενα ρεύματα, τα λεγόμενα παλιρροϊκά τα οποία προκαλούνται από τις έλξεις της Σελήνης και του Ηλίου.

Ψαρότοποι: ΡΟΔΟΣ- Καλοκαιρινές διακοπές και ΨΑΡΕΜΑ.

Του Αντώνη Πατενιώτη T.271

Ψαρότοποι: ΡΟΔΟΣ- Καλοκαιρινές διακοπές και ΨΑΡΕΜΑ.

Το «νησί του ήλιου» η Ρόδος, όπως φυσικά και όλα τα υπόλοιπα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, διαθέτουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδίδουν μια διαφορετική και ασυνήθιστη καλοκαιρινή αίγλη. Οι δεκάδες οργανωμένες παραλίες και οι άλλες τόσες απόμερες και ερημικές, δημιουργούν πόλο έλξης τόσο για ρομαντικούς παραθεριστές, όσο και για ασυμβίβαστους ψαράδες που αναζητούν κάθε τόσο νέες ψαρευτικές περιπέτειες. Άσχετα λοιπόν με το ψαρευτικό γούστο… και την περίπτωση του καθενός, το σίγουρο είναι ότι αυτός που αποφασίζει να πάει για καλοκαιρινές διακοπές στη Ρόδο, παίρνοντας μαζί τα ψαρικά του, θα ανταμειφθεί δεόντως ανακαλύπτοντας εξαιρετικούς και πρόσφορους ψαρότοπους.

Light Rock Fishing από το ΣΟΥΡΟΥΠΟ και μετά!

Του Παναγιώτη Κολλιόπουλου T.271

Light Rock Fishing από το ΣΟΥΡΟΥΠΟ και μετά!

...Με λίγα λόγια η κατάσταση έχει ως εξής, τις πρώτες μέρες της εισαγωγής του ψιλού στο τόπο ο παροξυσμός που θα διέπει τα ψάρια θα τα κάνει ευάλωτα στα τεχνητά μας με αποτέλεσμα όλοι να παίρνουμε τα ψάρια μας, στη πορεία όμως και αφού ο παροξυσμός αυτός σταδιακά σβήσει και τα ψάρια πάψουν να τρώνε το ψάρεμα με λεπτά εργαλεία είναι μια πολύ καλή και αποδοτική τεχνική για να τα και να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Τα ψάρια που θα συναντήσουμε με μεγαλύτερη συχνότητα αυτή την εποχή είναι τα λαβράκια και τα μελανούρια ενώ τα τοπιάρικα είδη όπως οι στήρες και οι σκορπίνες κάνουν αισθητά τη παρουσία τους, επίσης και οι εκπλήξεις από σπαρειδή δε λείπουν!

Συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΕΑ με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ.

Επιμέλεια: Νίκος Ρακιτζής T.271

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 679
  • 0 Σχόλια
Συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΕΑ με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ.

Στη συνάντηση η οποία διήρκεσε 3 ώρες και διεξήχθη σε άριστο κλίμα, έγινε εκτενής συζήτηση - σε συνέχεια της κατάθεσης των αναλυτικών προτάσεων της Ομοσπονδίας - σχετικά με το νέο προεδρικό διάταγμα για την ερασιτεχνική αλιεία που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο. Δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας να αναλύσουμε εκτενώς τις θέσεις και τις αντιθέσεις μας και να αιτιολογήσουν βάση επιχειρημάτων του αδόκιμο επιμέρους άρθρων, που μας βρίσκουν αντίθετους και έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στους Ερασιτέχνες της χώρας μας.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. Όλοι την Κυριακή 30 Μαίου 2021 στην πλατεία Συντάγματος.

του Δημοσθένη Βαρβέρη

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 1101
  • 0 Σχόλια
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. Όλοι την Κυριακή 30 Μαίου 2021 στην πλατεία Συντάγματος.

H συγκέντρωση διαμαρτυρίας κρίθηκε αναγκαία, ώστε να μάθουν όσοι περισσότεροι μπορούμε για τα αιτήματά μας δίπλα στο Κοινοβούλιο. Οι συγκέντρωσή μας είναι ειρηνική, θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις και παρακαλούμε τους φίλους που θα έρθουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους υπόλοιπους περαστικούς, καθώς και με τον περιβάλλοντα χώρο.

Back To Top