Αντώνης Δρόσος

Ήταν κάπου το 84 όταν αποφάσισε να κάνει δειλά το πρώτο του βήμα και να ασχοληθεί με την αρθρογραφία, στο μοναδικό τότε θαλασσινό, αλιευτικό, μηνιαίο περιοδικό, τον «Υποβρύχιο Κόσμο». Το 1997, κάνει το επόμενο βήμα και μετακομίζει στις εκδόσεις Βαρβέρη όπου «Βυθός», «Ψάρεμα» και «Ψάρεμα με Σκάφος» φιλοξενούν σχεδόν ανελλιπώς άρθρα του, για όλες τις τεχνικές ψαρέματος, παράκτιες, υποβρύχιες ή από σκάφος. Το επόμενο βήμα θα γίνει το Νοέμβριο του 2006, όταν και αναλαμβάνει την αρχισυνταξία του - αρχικά ένθετου και μετέπειτα ανεξάρτητου - περιοδικού «Ψάρεμα με Σκάφος», με αντικείμενο αποκλειστικά τα ψαρέματα από σκάφος και το οποίο επιμελήθηκε έως και το Σεπτέμβρη του 2012. Η έκδοση του περιοδικού «Boat & Fishing» θα είναι για μια πενταετία, μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2017 το επόμενο μεγάλο σκαλοπάτι όπου από τις αρχές του 2018 η ιστοσελίδα DROSOSFISHING θα γίνει ο τελικός του σταθμός, ενώ θα συνεχίσει να αρθρογραφεί στα περιοδικά «Ψάρεμα», «Ψάρεμα με Σκάφος».
Αθλητής του ψαροτούφεκου αλλά και της αγωνιστικής αλιείας με συμμετοχές και διακρίσεις σε τοπικούς, διασυλλογικούς, πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες. Ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού καταστήματος ειδών αλιείας fishing-online.gr όπου οι φίλοι του ψαρέματος μπορούν να τον συμβουλευτούν και να βρουν μαζί εξοπλισμό κατάλληλο για τα δικά τους ψαρέματα. Ιδρυτής του Α.Ν.Ο. Καρύστου όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα εκλέγεται πρόεδρος ενώ σήμερα συνεχίζει να παραμένει μέλος του συμβουλίου. Παντρεμένος με τη Σοφία Κιούκη έχει δυο κόρες τη Χρύσα και τη Μαρία.


 

 

Spinning Το μήκος του παράμαλλου.

Του Αντώνη Δρόσου

Spinning  Το μήκος του παράμαλλου.

Ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς φίλους που ασχολούνται με το Spinning άλλα και τις παραλλαγές αυτού, δηλαδή το shore και το lrf είναι το μήκος που πρέπει να έχει το παράμαλλο που θα χρησιμοποιήσουν. Αυτό βέβαια όταν δεν έχουν στο μηχανισμό τους μονοκόμματη πετονιά (μάνα - παράμαλλο), αλλά νήμα και θέλουν να τοποθετήσουν στην άκρη του παράμαλλο ή έχουν κάποιο είδος πετονιά και θέλουν να βάλουν διαφορετική πετονιά στο παράμαλλό τους.

Shore Jigging Πλάνος ή Σιλικόνη;

Του Αντώνη Δρόσου

Shore Jigging  Πλάνος ή Σιλικόνη;

Ένα ερώτημα που μου απευθύνουν αρκετοί φίλοι ψαράδες που ξεκινούν ή ασχολούνται με την τεχνική του shore είναι για το τεχνητό που θα χρησιμοποιήσουν. Πιο συγκεκριμένα αν είναι πιο αποδοτικό το ψάρεμα με πλάνο ή το ψάρεμα με σιλικόνες.  Επειδή η απάντηση εδώ δεν είναι μονολεκτική, αλλά ανοίγεται ένα μεγάλο θέμα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια όσο γίνεται πιο απλή και κατανοητή περιγραφή αυτής.

Απίκο - ΜΕΛΑΝΟΥΡΙΑ στην αφρουδιά.

Του Αντώνη Δρόσου

Απίκο - ΜΕΛΑΝΟΥΡΙΑ στην αφρουδιά.

Ένα από τα αγαπημένα ψάρια του απικατζή ψαρά είναι σίγουρα το μελανούρι. Το ιδιόμορφο ψάρεμά του, η εξυπνάδα του σε συνδυασμό με τη λαιμαργία του, το δυνατό τσίμπημα αλλά και τράβηγμά του είναι αυτά που μας ωθούν να το αναζητήσουμε σε μέρη δύσκολα και κακοτράχαλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτουμε τα κοντινά σημεία.

Float Fishing - Εγγλέζικο, Μπολονέζ  ή Απίκο;

Του Αντώνη Δρόσου

Float Fishing - Εγγλέζικο, Μπολονέζ  ή Απίκο;

Τα ψαρέματα με λεπτά εργαλεία και φελλό, match fishing ή float fishing ξενόγλωσσα, είναι τεχνικές όπου ο ψαράς προσπαθεί με αρκετά λεπτά εργαλεία να προσεγγίσει τα ψάρια της περιοχής, να τα δελεάσει να τσιμπήσουν το δόλωμά του και να καταφέρει να τα φέρει στη στεριά, τις περισσότερες φορές με τη βοήθεια της απόχης.

SAKURA ­- Καλάμι SALT SNIPER 244 Spinning & μηχανισμός GINAKA 2007.

Του Αντώνη Δρόσου

SAKURA ­- Καλάμι SALT SNIPER 244 Spinning & μηχανισμός GINAKA 2007.

Το ποιοτικό καθαρόαιμο καλάμι Spinning της SAKURA, με τον εξαιρετικό σχεδιασμό, κατάλληλο για σιλικονούχα και σκληρά τεχνητά, με μήκος 2.44 μέτρα και casting weight 5-20 γραμμάρια. Η νέα σειρά καλαμιών της SAKURA με τον εξαιρετικό σχεδιασμό, τα πολύ ποιοτικά υλικά και την πολύ δελεαστική τιμή πώλησης για την αξία τους.

Back To Top