Πατενιώτης Αντώνης

Αρθρογραφεί στο περιοδικό ¨Ψάρεμα¨ από το 2012. Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1980 στο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, την όμορφη Ρόδο, όπου κατοικεί μόνιμα με την σύζυγο και τα δύο του παιδιά.

Η ενασχόληση του με το ψάρεμα ξεκίνησε χρόνια πριν, στην ηλικία των 12 ετών, τότε, ήταν που κατάφερε να αγοράσει με το χαρτζιλίκι της εβδομάδας, ένα καλάμι απίκο από fiberglass, με μήκος μόλις 3 μέτρα και μερικές έτοιμες αρματωσιές, από αυτές στο καρτελάκι που ετοίμαζε ο μαγαζάτορας. Με δόλωμα φτιαγμένο από βρεγμένη ψίχα ψωμιού, για αρκετές ώρες σκαρφαλωμένος επάνω σε κάποιο βράχο και υπό την καθοδήγηση των μεγαλυτέρων σε ηλικία και εμπειρία ψαράδων του νησιού, κατάφερνε να συγκεντρώνει πολύ συχνά την ¨τηγανιά¨ του.

Πλέον, το ψάρεμα αποτελεί για τον Αντώνη τρόπο ζωής. Την περίοδο του καλοκαιριού ψαρεύει από την ακτή με την τεχνική του spinning, του εγγλέζικου αλλά και του Bolognese. Όταν όμως ο χειμώνας κάνει την εμφάνιση του και φουσκώσουν για τα καλά οι θάλασσες μας από τους ισχυρούς ανέμους, δεν αποχωρίζεται την αγαπημένη του τεχνική, αυτή του surfcasting.


Ψαρότοποι: ΡΟΔΟΣ- Καλοκαιρινές διακοπές και ΨΑΡΕΜΑ.

Του Αντώνη Πατενιώτη T.271

Ψαρότοποι: ΡΟΔΟΣ- Καλοκαιρινές διακοπές και ΨΑΡΕΜΑ.

Το «νησί του ήλιου» η Ρόδος, όπως φυσικά και όλα τα υπόλοιπα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, διαθέτουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδίδουν μια διαφορετική και ασυνήθιστη καλοκαιρινή αίγλη. Οι δεκάδες οργανωμένες παραλίες και οι άλλες τόσες απόμερες και ερημικές, δημιουργούν πόλο έλξης τόσο για ρομαντικούς παραθεριστές, όσο και για ασυμβίβαστους ψαράδες που αναζητούν κάθε τόσο νέες ψαρευτικές περιπέτειες. Άσχετα λοιπόν με το ψαρευτικό γούστο… και την περίπτωση του καθενός, το σίγουρο είναι ότι αυτός που αποφασίζει να πάει για καλοκαιρινές διακοπές στη Ρόδο, παίρνοντας μαζί τα ψαρικά του, θα ανταμειφθεί δεόντως ανακαλύπτοντας εξαιρετικούς και πρόσφορους ψαρότοπους.

SURF CASTING - Ψαρεύοντας σε παραλίες με μικτό βυθό.

του Αντώνη Πατενιώτη

SURF CASTING - Ψαρεύοντας σε παραλίες με μικτό βυθό.

Η βασική αρχή της τεχνικής του surfcasting, στηρίζεται όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε στην «Ηράκλεια» δύναμη των κυμάτων. Η φυσιολογική εξουδετέρωση της ενέργειας τους, ερχόμενα προς την ακτή, οξυγονώνουν και εμπλουτίζουν την περιοχή με διάφορα ωφέλιμα συστατικά. Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό από μόνο του δεν είναι πάντα αρκετό για να καταφέρουμε να βάλουμε στο ψυγείο μας μερικά εκλεκτά ψάρια.

Back To Top