Απίκο

Μία παραδοσιακή τεχνική, η οποία είναι στατική και μας δίνει τη δυνατότητα να ψαρέψουμε αποδοτικά με το καλάμι μας (χωρίς μηχανισμό) τόσο από λιμάνι, όσο και από βράχια, στοχεύοντας συνήθως σε ψάρια της ακτογραμμής. Μπορεί να γίνει με φελό ή χωρίς.


 

Απίκο - ΜΕΛΑΝΟΥΡΙΑ στην αφρουδιά.

Του Αντώνη Δρόσου

Απίκο - ΜΕΛΑΝΟΥΡΙΑ στην αφρουδιά.

Ένα από τα αγαπημένα ψάρια του απικατζή ψαρά είναι σίγουρα το μελανούρι. Το ιδιόμορφο ψάρεμά του, η εξυπνάδα του σε συνδυασμό με τη λαιμαργία του, το δυνατό τσίμπημα αλλά και τράβηγμά του είναι αυτά που μας ωθούν να το αναζητήσουμε σε μέρη δύσκολα και κακοτράχαλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτουμε τα κοντινά σημεία.

Float Fishing - Εγγλέζικο, Μπολονέζ  ή Απίκο;

Του Αντώνη Δρόσου

Float Fishing - Εγγλέζικο, Μπολονέζ  ή Απίκο;

Τα ψαρέματα με λεπτά εργαλεία και φελλό, match fishing ή float fishing ξενόγλωσσα, είναι τεχνικές όπου ο ψαράς προσπαθεί με αρκετά λεπτά εργαλεία να προσεγγίσει τα ψάρια της περιοχής, να τα δελεάσει να τσιμπήσουν το δόλωμά του και να καταφέρει να τα φέρει στη στεριά, τις περισσότερες φορές με τη βοήθεια της απόχης.

Απίκο - στα βράχια με σωστό εξοπλισμό ανάλογα τις συνθήκες.

Του Αντώνη Δρόσου

Απίκο - στα βράχια με σωστό εξοπλισμό ανάλογα τις συνθήκες.

Το απίκο, όπως και οι υπόλοιπες τεχνικές ψαρέματος, προσαρμόζονται κάθε εποχή στις καταστάσεις που επικρατούν. Εξοπλισμός, τόπος και τρόπος ψαρέματος, ψάρια που αναζητούμε, όλα πρέπει να προγραμματιστούν και να οδηγηθούν στην σωστή εποχιακή κατεύθυνση. 

Είδη ψαριών: Ο Kέφαλος

Του Μάρκου Βιδάλη

Είδη ψαριών:  Ο Kέφαλος

Ποιος δεν ξέρει τον «κεφάλα» της ακτογραμμής; Ποιος δεν τον κυνήγησε ποτέ; Και όμως, ο «κεφάλας» με το μεγάλο κεφάλι, προφανώς έχει και το αντίστοιχο μυαλό μέσα και συχνά αποτελεί ένα ψάρι πρόκληση, ιδιαίτερα δύσκολο να πιαστεί!

Back To Top