Εγγλέζικο

Είναι μία τεχνική για το ψάρεμα από την ακτή, που βασίζεται στα πολύ λεπτά και υπερευαίσθητα εργαλεία, με στόχο να μην είναι ορατά και αντιληπτά, ώστε να μην “πονηρεύονται” τα ψάρια. Μπορεί να γίνει από λιμάνια, παραλίες ή από βράχια. Μπορεί να ρίξουμε την αρματωσιά μπροστά μας ή και με βολή πιο βαθιά.


Float Fishing - Εγγλέζικο, Μπολονέζ  ή Απίκο;

Του Αντώνη Δρόσου

Float Fishing - Εγγλέζικο, Μπολονέζ  ή Απίκο;

Τα ψαρέματα με λεπτά εργαλεία και φελλό, match fishing ή float fishing ξενόγλωσσα, είναι τεχνικές όπου ο ψαράς προσπαθεί με αρκετά λεπτά εργαλεία να προσεγγίσει τα ψάρια της περιοχής, να τα δελεάσει να τσιμπήσουν το δόλωμά του και να καταφέρει να τα φέρει στη στεριά, τις περισσότερες φορές με τη βοήθεια της απόχης.

Είδη ψαριών: Ο Kέφαλος

Του Μάρκου Βιδάλη

Είδη ψαριών:  Ο Kέφαλος

Ποιος δεν ξέρει τον «κεφάλα» της ακτογραμμής; Ποιος δεν τον κυνήγησε ποτέ; Και όμως, ο «κεφάλας» με το μεγάλο κεφάλι, προφανώς έχει και το αντίστοιχο μυαλό μέσα και συχνά αποτελεί ένα ψάρι πρόκληση, ιδιαίτερα δύσκολο να πιαστεί!

Float Fishing - Δολώματα: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Του Αντώνη Δρόσου

Float Fishing - Δολώματα: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Ένα από τα θέματα που απασχολεί κάθε ψαρά που ετοιμάζεται να εξορμήσει, είναι το τι δόλωμα θα χρησιμοποιήσει. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η σωστή επιλογή του δολώματος αυτού είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Τυχόν λάθος εκτίμηση μπορεί να φέρει ένα φτωχό αποτέλεσμα.

Μπροστά στο δίλημμα επιλογής, πολλές φορές αναγκαζόμαστε να πάρουμε μαζί μας μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών δολωμάτων, τα οποία τις περισσότερες φορές τα γυρίζουμε πίσω ή ταΐζουμε τα ψάρια με αυτά. Αν η απόκτησή τους δεν είναι ακριβή (που συνήθως είναι) έχει καλώς.

Back To Top