Νίκος Κόκκινος

Ο Νίκος Κόκκινος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1979 και είναι τελειόφοιτος μηχανολόγος μηχανικός βιομηχανικής παραγωγής και τελειόφοιτος μηχανικός οχημάτων. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος πωλήσεων στην Δέλτα, ως οδηγός στην Ελληνογερμανική αγωγή, ενώ σήμερα εργάζεται ως οδηγός ΟΑΣΑ στις αστικές συγκοινωνίες.

Η επαφή του με το ψάρεμα ήρθε στα παιδικά του χρόνια, όπου τα καλοκαίρια συνήθως ψάρευε με την τεχνική του απίκο, από τις πρώτες τάξης του Δημοτικού μέχρι και αρκετά μετά. Η επαφή του με το spinning και τον κόσμο των τεχνητών έγινε το 2013 όπου και το πρώτο του αλίευμα ήταν ένα μανάλι στο λιμάνι της Ραφήνας, που έμελλε να του αλλάξει την ψαρευτική ζωή. Ακόμα θυμάται εκείνη τη στιγμή που του χτύπησε το ψάρι, καθώς και την μάχη με κάθε λεπτομέρεια. Σήμερα ψαρεύει μόνο με τεχνικές που αφορούν τεχνητά, όπως spinning, LRF και shore jigging…


Spinning - Επιστροφή στις… ρίζες της τεχνικής!

του Νίκου Κόκκινου 

Spinning - Επιστροφή στις… ρίζες της τεχνικής!

Το πιο παρεξηγημένο τεχνητό για τους νέους spinners,αλλά αυτό το οποίο δεν λείπει ποτέ από την κασετίνα των παλιών. Το κουτάλι είναι ένα τεχνητό το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η βασική εφαρμογή του υπήρχε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά ως προς τα γλυκά νερά και μετά επεκτάθηκε στην θάλασσα.

LRF - Πως να παραμείνεις αόρατος

Του Νίκου Κόκκινου

LRF - Πως να παραμείνεις αόρατος

Η τέχνη του να παραμένεις αόρατος ώστε να μην κινείς υποψίες σε ένα τόσο καθαρό και διαυγές περιβάλλον όπως η θάλασσα. Η τεχνική με τα πιο απρόσμενα αποτελέσματα και με την μεγαλύτερη ποικιλία θηραμάτων.

Όπως γνωρίζουμε, το LRF το χρησιμοποιούμε και τους δώδεκα μήνες του χρόνου, χωρίς κανέναν περιορισμό. Όπως επίσης και τα αλιεύματα αρχίζουν να αποκτούν μεγάλο μέγεθος πάνω σ’ αυτήν την  «ελαφριά» μορφή ψαρέματος. Στη συγκεκριμένη τεχνική δεν περιοριζόμαστε μόνο από την ακτή αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και στα βράχια, στα λιμάνια, παραλίες και από βάρκα.

Back To Top