Λούτσος

Ο λούτσος (Sphyraena sphyraena) είναι θαλάσσιο αρπακτικό και από τα πιο γρήγορα αφρόψαρα των ελληνικών θαλασσών.

Ο λούτσος είναι κομψό ψάρι με σώμα μακρύ σαν της ζαργάνας αλλά πιο κυλινδρικό και με χρώμα στην ράχη γκρίζο και στην κοιλιά του λευκό. Το βάρος του στα ελληνικά νερά δεν ξεπερνά τα 4-5 κιλά και σε μήκος φτάνει το 1.5 μέτρο.


Shore Jigging Πλάνος ή Σιλικόνη;

Του Αντώνη Δρόσου

Shore Jigging  Πλάνος ή Σιλικόνη;

Ένα ερώτημα που μου απευθύνουν αρκετοί φίλοι ψαράδες που ξεκινούν ή ασχολούνται με την τεχνική του shore είναι για το τεχνητό που θα χρησιμοποιήσουν. Πιο συγκεκριμένα αν είναι πιο αποδοτικό το ψάρεμα με πλάνο ή το ψάρεμα με σιλικόνες.  Επειδή η απάντηση εδώ δεν είναι μονολεκτική, αλλά ανοίγεται ένα μεγάλο θέμα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια όσο γίνεται πιο απλή και κατανοητή περιγραφή αυτής.

Spinning - Τα «θερινά» τεχνητά και πως να τα αξιοποιήσετε!

Του Παναγιώτη Κολλιόπουλου

Spinning - Τα «θερινά» τεχνητά και πως να τα αξιοποιήσετε!

Tο καλοκαίρι για τους περισσότερους ψαράδες θεωρείται "νεκρή" περίοδος για μεσαίο spinning αφού θεωρούν ότι δε αξίζει το κόπο λόγω των αδιάφορων ψαριών και του μεγάλου αριθμού των μικρόψαρων, είναι όμως έτσι τα πράγματα; Φυσικά και όχι αφού υπάρχουν ψάρια την εποχή αυτή τα οποία δραστηριοποιούνται περισσότερο τη ζεστή εποχή του χρόνου όπως οι λίτσες, οι λούτσοι, οι κυνηγοί και τα τονοειδή.

Spinning - Ψαρεύοντας με μεγάλα Minnow.

Του Παναγιώτη Κολλιόπουλου

Spinning - Ψαρεύοντας με μεγάλα Minnow.

Λίγο πολύ όσοι ασχολούμαστε με το spinning έχουμε τσακώσει κάποιο ψάρι, χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα μεγάλα minnow. Τα τελευταία χρόνια, τα τεχνητά αυτά έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι στη συλλογή κάθε spinner, κάτι που είναι τελείως αντίθετο με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν τα τεχνητά αυτά όταν εμφανίστηκαν στο ελληνικό προσκήνιο, στην αρχή της δεκαετίας.

Ο μεγάλος Λούτσος (Είδη ψαριών).

Του Μάρκου Βιδάλη

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 1016
  • 0 Σχόλια
Ο μεγάλος Λούτσος (Είδη ψαριών).

Ο spinner που θα αποφασίσει να ψαρέψει μεγάλους λούτσους, θα δει ότι πρόκειται για ένα αρπακτικό, πολύ διαφορετικό από ότι ο συνηθισμένος λούτσος του κιλού.

Το ψάρεμα του μεγάλου Λούτσου - Τεχνητά και τεχνικές.

Του Μάρκου Βιδάλη

Το ψάρεμα του μεγάλου Λούτσου - Τεχνητά και τεχνικές.

Μπορεί να είναι πολύπλευρο και δεν είναι σπάνιο, σε συνεχόμενες μέρες στο ίδιο μέρος για να καταφέρεις να πάρεις ψάρι, να χρησιμοποιήσεις τελείως διαφορετικά τεχνητά. Για παράδειγμα εκεί που τη μια μέρα τους βρήκες με vibrating lures, την αμέσως επόμενη μπορεί να τρώνε σε suspending swimbaits και την μεθεπόμενη σε surface lures.

Back To Top