Παναγιώτης Κολιόπουλος

Ο Παναγιώτης Κολλιόπουλος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και κατάγεται από τη Πάτρα, όπου ζει μόνιμα. Ξεκίνησε να ψαρεύει σε πολύ μικρή ηλικία στα ποτάμια της περιοχής του, ενώ από το 2006 και μετά ασχολείται αποκλειστικά με το ψάρεμα μέσω τεχνητών δολωμάτων, σε γλυκά νερά και θάλασσα. 

Από το 2013 και έπειτα έχει έντονη αρθρογραφική δράση στο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΨΑΡΕΜΑ, σχετικά με την τεχνική του Spinning και τις υποκατηγορίες του, ενώ του αρέσει να πειραματίζεται στο ψάρεμα, διευρύνοντας διαρκώς τους ορίζοντές του. 

Αγαπημένη του τεχνική το τελευταίο καιρό αποτελεί το Micro Shore Jigging, σε βραχώδεις ακτογραμμές.


 

 

LRF - Light Εργαλεία το Καλοκαίρι.

Του Παναγιώτη Κολλιόπουλου

LRF - Light Εργαλεία το Καλοκαίρι.

H τεχνική του light rock fishing είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου και όχι άδικα εφόσον πολλά από τα ψάρια που στοχεύουμε μέσω αυτής της τεχνικής κάνουν τη παρουσία τους και δραστηριοποιούνται έντονα τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου όπως τα κοκκάλια, τα μελανούρια και οι τσιπούρες ενώ τα άλλοτε νωχελικά ψάρια των προηγουμένων μηνών όπως οι σαργοί και οι μουρμούρες τώρα έχουν ζωηρέψει αισθητά.

Spinning - Τα «θερινά» τεχνητά και πως να τα αξιοποιήσετε!

Του Παναγιώτη Κολλιόπουλου

Spinning - Τα «θερινά» τεχνητά και πως να τα αξιοποιήσετε!

Tο καλοκαίρι για τους περισσότερους ψαράδες θεωρείται "νεκρή" περίοδος για μεσαίο spinning αφού θεωρούν ότι δε αξίζει το κόπο λόγω των αδιάφορων ψαριών και του μεγάλου αριθμού των μικρόψαρων, είναι όμως έτσι τα πράγματα; Φυσικά και όχι αφού υπάρχουν ψάρια την εποχή αυτή τα οποία δραστηριοποιούνται περισσότερο τη ζεστή εποχή του χρόνου όπως οι λίτσες, οι λούτσοι, οι κυνηγοί και τα τονοειδή.

Spinning - Ψαρεύοντας με μεγάλα Minnow.

Του Παναγιώτη Κολλιόπουλου

Spinning - Ψαρεύοντας με μεγάλα Minnow.

Λίγο πολύ όσοι ασχολούμαστε με το spinning έχουμε τσακώσει κάποιο ψάρι, χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα μεγάλα minnow. Τα τελευταία χρόνια, τα τεχνητά αυτά έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι στη συλλογή κάθε spinner, κάτι που είναι τελείως αντίθετο με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν τα τεχνητά αυτά όταν εμφανίστηκαν στο ελληνικό προσκήνιο, στην αρχή της δεκαετίας.

Spinning - Η σημασία της παραμάνας.

Του Παναγιώτη Κολλιόπουλου

Spinning - Η σημασία της παραμάνας.

Καθώς περνάνε τα χρόνια, η εμβάθυνση μας στο ψάρεμα με τεχνητά δολώματα και τις διάφορες εκδοχές του, κάνει κάποια πράγματα να φαίνονται αυτονόητα. Ένα θέμα το οποίο ανήκει στο φάσμα του αυτονόητου και τυγχάνει μικρότερης προσοχής σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη του εξοπλισμού από τους περισσότερους ψαράδες είναι η παραμάνα.

Shore Jigging - Στοχεύοντας ντάσκες με πλανάκια.

Tου Παναγιώτη Κολλιόπουλου

Shore Jigging - Στοχεύοντας ντάσκες με πλανάκια.

Αν και ο φετινός χειμώνας έως και τη στιγμή που γράφω αυτές τις στιγμές είναι πολύ light, χωρίς τα κρύα των προηγούμενων ετών και με το σκηνικό του ελάχιστου χιονισμένου Παναχαϊκού όρους Δεκέμβρη μήνα να συνεχίζει να χαλάει τη ψαρευτική μου ψυχολογία.

Back To Top