Ροφός

Είναι ένα ψάρι που στοιχειώνει τα όνειρα μας και που θεωρείται ψάρι τρόπαιο. Αυτό δεν είναι άλλο από τον «βασιλιά» ροφό. Η επιστημονική του ονομασία είναι epinephelus marginatus και ανήκει στην οικογένεια των σερανιδών. Τον συναντάμε σε βάθος έως 300 μέτρα και στις ελληνικές θάλασσες το βάρος του μπορεί να ξεπεράσει τα 25 κιλά. Είναι ψάρι κοντόχοντρο με πολύ μεγάλο κεφάλι (σχεδόν το 1/3 του ψαριού). Τα δόντια του είναι ψιλά και πριονωτά. Έχει πολύ μεγάλα μάτια και ιδιαίτερα σκληρό κρανίο. Το χρώμα του είναι σκούρο καφέ με ασπροπράσινες κηλίδες ενώ κοιλιά του είναι ανοιχτό καφέ. Δεν συνηθίζει να κινείται σε κοπάδια και ζει σε βραχώδεις σχισμές και σπηλιές.


Σειρά καλαμιών spinning Strange από την Pregio.

Του Μάρκου Βιδάλη T.271

Σειρά καλαμιών spinning Strange από την Pregio.

Σειρά καλαμιών spinning Strange από την Pregio

H σειρά καλαμιών Strange σχεδιάστηκε για να ενθουσιάσει τον Έλληνα ψαρά, καθότι είναι σχεδιασμένα για τα ελληνικά δεδομένα. Καλάμια στιβαρά, ανθεκτικά και γρήγορα με πολύ όμορφη σχέση ταχύτητας - κύρτωσης, ιδανικά τόσο για τον νέο όσο και τον πιο προχωρημένο spinner.

Διαθέτουν εκπληκτική βολή, εξαιρετικό κάρφωμα και χάρη στην εξελιγμένη κατανομή βάρους, το ψάρεμα όλη μέρα γίνεται απόλαυση. Η νέα σειρά Strange είναι κατασκευασμένη από Ιαπωνικό Toray Carbon 40 τόνων πίεσης και για αυτό παραμένει ελαφρύ και πανίσχυρο.

Η νέα σειρά Strange είναι ιδανική για τα περισσότερα τεχνητά, όπως minnows, sinking pencils, top waters και σιλικόνες. Tο 2.70m  με lure weight 7-28gr είναι ότι καλύτερο για ψάρεμα λαβρακιού, αλλά και λούτσων με πιο λεπτά εργαλεία!


  • Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές
  • ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΣΜΑΡΩ & ΣΙΑ ΟΕ Είδη Αλιείας
  • Τηλέφωνο: 231 056 9455
ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top