2nd TUBERTINI DAY - Αγώνας Αλιείας με Φελλό στη Μαρίνα Καλλιθέας. Τι ψάρια βγήκαν - Τελική Κατάταξη.

του Δημοσθένη Βαρβέρη

 • Αρθρογράφος: Natex Media
 • Αριθμός προβολών: 11281
 • 0 Σχόλια
2nd TUBERTINI DAY - Αγώνας Αλιείας με Φελλό στη Μαρίνα Καλλιθέας. Τι ψάρια βγήκαν - Τελική Κατάταξη.

Ο Όμιλος ΝΟΙΕΣ Πόρτο Ράφτη μαζί με τον επίσημο Χορηγό του την TUBERTINI Ιταλίας διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, αγώνα αλιείας με την τεχνική του  Φελλού από Λιμενικές Εγκαταστάσεις. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, στην εξωτερική πλευρά της Μαρίνας Καλλιθέας.

Ο χορηγός του Ομίλου, Glauco Tubertini και η σύζυγός του Ελένη Σφυράκη παραβρέθηκαν αυτοπροσώπως στην ξεχωριστή αυτή ημέρα για παρακολούθησαν από κοντά τους  Έλληνες διαγωνιζόμενους.  Ήταν εκεί για να δουν την τεχνική των αθλητών μας και να βραβεύσουν τους νικητές. Πολλές φορές μάλιστα ο ίδιος ο κος Glauco Tubertini έσπευσε να βοηθήσει και να συμβουλεύσει - με την τεράστια πείρα του - τους διαγωνιζόμενους.

Μία στρατιά από αθλητές παρέλασαν στον αγώνα φελλού 2nd Tubertini Day in Athens, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Το πεδίο του αγώνα τελικά πολύ μικρό για να χωρέσει όλους τους συμμετέχοντες. Ο Ν.Ο.Ι.Ε.Σ. ως οικοδεσπότης και διοργανωτής άφησε έξω από τον αγώνα έξι αθλητές του για να δώσει την ευκαιρία στους άλλους συλλόγους και στους αθλητές τους να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τα πλούσια δώρα του χορηγού μας TUBERTINI.

Οι συμμετέχοντες ήταν 72 από τους παρακάτω συλλόγους που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. :

 • 1. IΩΑΝΝΙΝΑ FISHING CLUB
 • 2. Α.Ν.Ο. ΚΑΡΥΣΤΟΥ
 • 3. ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 • 4. Ν.Α.Ο. ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
 • 5. Ν.Α.Ο.Α.Π.Φ. (ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ & ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ)
 • 6. ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 • 7. ΝΟΙΕΣ-TUBERTINI ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
 • 8. N.O.T.K. (ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

Κατά γενική ομολογία ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας βγήκαν αρκετά ψάρια με τους νικητές του αγώνα, από την ομάδα της Καρύστου, να βγάζουν 5,5 κιλά ψάρια και να ακολουθούν με σχεδόν 4 κιλά οι δευτεραθλητές.

Έγιναν απονομές και βραβεύσεις των νικητών και κληρώθηκαν πλούσια δώρα από τον Χορηγό στους συμμετέχοντες.

Καθώς και η περσινή διοργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους μετά και από την φετεινή μεγάλη επιτυχία, ο αγώνας της επόμενη χρονιά έχει σαν στόχο να ξεπεράσει τους 100 αθλητές. Αυτό μάλιστα το τόνισε και ο κος Tubertini δίνοντας την υπόσχεση ότι θα ασχοληθεί για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Αγώνας

Ο νικητής Γιώργος Βασιλάτος με ένα από τους κεφάλους που έβγαλε με τον Μάνο Μελετίου.

Ο Σπύρος Καστρινός με τη τσιπούρα

Ο καιρός ήταν καλός με ηλιοφάνεια και ελάχιστο αεράκι που περισσότερο δρόσιζε τους αθλητές σε μια ομολογουμένως ζεστή ημέρα.

Βγήκαν αρκετά ψάρια και την νίκη την έδωσαν οι κέφαλοι. Επίσης βγήκε μια υπέροχη τσιπούρα που ζυγίστηκε στα 640 γρ.

Στον αγώνα παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κος Δημήτρης Γαλήνας, ο οποίος τόνισε τη προσπάθεια που καταβάλλεται για την καλύτερη οργάνωση των τμημάτων, αλλά και την βοήθεια των εθνικών ομάδων.

Πρέπει να τονίσουμε ότι τα ψάρια παρέμεναν ζωντανά και μετά από το γρήγορο ζύγισμα έπεσαν ξανά στη θάλασσα.

Οι απονομές στους νικητές

Όλοι πήραν δώρα, προσφορά από την Tubertini

Οι αθλητές που διακρίθηκαν ήταν οι :

 • 1η Νικήτρια Ομάδα: ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΜΑΝΟΣ (ΑΝΟΚ)
 • 2η Νικήτρια Ομάδα: ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΡΟΝΑΣ – ΜΠΙΣΠΙΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΑΝΟΚ)
 • 3η Νικήτρια Ομάδα: ΔΑΡΙΒΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ – ΔΗΜΠΟΥΡΛΙΑΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ( ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)

Και τα δώρα που τους απονεμήθηκαν :
1η Νικήτρια Ομάδα: 2 Καλάμια Tubertini-Μπολονέζ Level Team 3600 CL 5m. 0-12gr. (https://www.tubertini.it/en/catalogo/prodotto/level-team-3600-cl- id3578/)
2η Νικήτρια Ομάδα: 2 Μηχανισμοί Tubertini-Thesys 3000 (https://www.tubertini.it/en/catalogo/prodotto/thesys-id3428/)
3η Νικήτρια Ομάδα: 2 Μηχανισμοί Tubertini-Ryobi Spring 2000 (https://www.tubertini.it/en/catalogo/prodotto/ryobi-spring-id3201/)

Ο Κανονισμός του αγώνα

Οι αθλητές αγωνίζονται σε ζευγάρια σύμφωνα με το νέο κανονισμό. Το δόλωμα που χρησιμοποίησε κάθε αθλητής ήταν της αποκλειστικής του ευθύνης ως κάτωθι:

 • Ακροβάτης 60 γραμ.
 • Γαρίδα 250 γραμ. (ακαθάριστη και χωρίς καμία παρέμβαση)
 • Μπικατίνι 500 γραμ.
 • Ψωμί Τοστ 5 φέτες.

Η μαλάγρα που χρησιμοποίησε ο κάθε αθλητής ήταν 3 kg σε συσκευασμένες σακούλες του εμπορίου. Απαγορεύεται η χρήση πρόσθετων ενισχυτικών οσμής και αμινοξέων.

 

Μπορεί η απόσταση από τα Γιάννενα να είναι μεγάλη, αλλά η αγάπη και η διάθεση για συμμετοχή ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Δημιουργούνται φιλίες και σχέσεις που κρατάνε χρόνια (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

Έγινε έλεγχος ως προς τα είδη της ποσότητας των δολωμάτων, καθώς και της μαλάγρας πριν την έναρξη, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο αγώνας διεξήχθη βάσει του νέου κανονισμού της ΕΟΥΔΑ που βρίσκεται αναρτημένο στο site της ομοσπονδίας και τον οποίο έπρεπε να γνωρίζουν, αλλά και να εφαρμόσουν όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές.

Διαβάστε ΕΔΩ το ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΓΩΝΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ με ΦΕΛΛΟ από ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Επιτροπή του Αγώνα & Ενστάσεις

Την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα είχε η τριμελής επιτροπή, η σύνθεση της οποίας είναι η εξής:

Δημήτρης Κυρίτσης (Aλυτάρχης), Μαργαρίτα Αρμάου (μέλος) και η Ματίνα Στέργιου (μέλος).

Η ομάδα του ΝΟΙΕΣ που "έτρεξε" τον αγώνα. Γρήγοροι και αλάνθαστοι.

Όλα τα μέλη της επιτροπής του αγώνα διαθέτουν βεβαίωση επιμόρφωσης από τα σεμινάρια Κριτών της Ομοσπονδίας ή των συλλόγων. Τυχόν ενστάσεις υποβάλλονται μόνο από τους αρχηγούς που έχουν δηλωθεί με την καταβολή παραβόλου 150 €, το οποίο εισπράττει ο αλυτάρχης εκδίδοντας το αντίστοιχο παραστατικό εισπράξεις. Εφόσον ο ενιστάμενος σύλλογος δικαιωθεί, του επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό του παραβόλου ως αχρεωστήτως καταβληθέν, αλλιώς αυτό εκπίπτει υπέρ της ομοσπονδίας

Χρόνος υποβολής ενστάσεων

Όλοι οι αθλητές έπρεπε να φέρουν τον απαραίτητο - βάση του κανονισμού εξοπλισμό τους – ο οποίος είναι αποκλειστική ευθύνη του καθενός. Σε διαφορετική περίπτωση δεν συμμετέχουν στον αγώνα.

Αθλητές που δεν θα φέρουν το ατομικό τους δελτίο Αθλητικής ιδιότητας και υγείας, δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν στον αγώνα

Το πρόγραμμα της ημέρας του αγώνα ήταν ως εξής:

 • 06:30 Συγκέντρωση των αρχηγών των ομάδων
 • 07:00 Έναρξη κλήρωσης θέσης αθλητών.
 • 07:30 Είσοδος στις ψαρεύτρες, βυθομετρήσεις, προετοιμασία.
 • 09:00 Ώρα έναρξη του αγώνα και έναρξη μαραγρώματος.
 • 13:00 Λήξη του αγώνα
 • 13:05 Έναρξη ζύγισης αλιευμάτων
 • 14:00 Λήξη ζύγισης και απελευθέρωση όλων των ψαριών.
 • 14:30 Έκδοση αποτελεσμάτων, βραβεύσεις και κληρώσεις δώρων. Διεξήχθη στο καφέ της Μαρίνας Καλλιθέας, που είχε διαμορφωθεί ανάλογα από τους διοργανωτές.

Ο κος Glauco Tubertini και η σύζυγός του κα Ελένη Σφυράκη έζησαν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΟΡΗΓΟΥ

Η έντονη ανταγωνιστική δραστηριότητα, μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε συνεχώς πρωτοπόροι στα προϊόντα αθλητικής αλιείας. Η εταιρεία Tubertini, σύμφωνα με τις συμβουλές των δικών της αθλητών και των συνεργατών της, σχεδιάζει και υλοποιεί ανταγωνιστικά και νικηφόρα προϊόντα. Η Tubertini δίνει εξαιρετική σημασία στο αγωνιστικό ψάρεμα και βρίσκεται πάντα δίπλα στους αγώνες, αλλά και τους αθλητές. Στον σημερινό αγώνα δεν είμασταν απλά χορηγοί, αλλά βοηθήσαμε τον διοργανωτή Όμιλο με όλους τους τρόπους, ώστε να πραγματοποιηθεί ένας εκπληκτικός αγώνας, με σημαντικά αλιεύματα και άριστη οργάνωση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες.
Ελένη Σφυράκη - Tubertini Area Manager for Greece & Cyprus.


Ο Άκης Τηνιακός με τη σύζυγό του Χριστίνα

Μετά τον αγώνα ο χορηγός παρέθεσε γεύμα με καλεσμένους τα μέλη του διοργανωτή Ομίλου, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον εκδότη του περιοδικού μας.

ΚατηγορίαΑΓΩΝΕΣ
Print
Back To Top