Γιάννης Παπαθανασίου

Ο Γιάννης Παπαθανασίου γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1963 στον Πειραιά και η καταγωγή του είναι από την Βόρεια Εύβοια.

Σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός, Αρχιτεκτονικό Design, Γραφιστική και Ζωγραφική.
Aσχολήθηκε επαγγελματικά με τη Διαφήμιση και εργάζεται μέχρι σήμερα ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε ελληνική διαφημιστική εταιρεία.
Zωγραφίζει, σκιτσάρει, γράφει και ψαρεύει με πάθος.
Ψαρεύει απλά ερασιτεχνικά όπως οι περισσότεροι Έλληνες ψαράδες και αρθογραφεί εδώ και πολλά χρόνια στο ελληνικό περιοδικό Ψάρεμα.

Παρατσούκλι Ψαρόγιαννος.
Τα γραπτά του, κατάθεση όλων όσων πιστεύει για το πατροπαράδοτο ελληνικό ψάρεμα.
Δηλώνει Έλληνας ερασιτέχνης ψαράς και καμαρώνει!


Ο Mοσχιός και το Λαβράκι.

του Γιάννη Παπαθανασίου

Ο Mοσχιός και το Λαβράκι.

Για το λαβράκι δε το συζητάω.

Είναι παλιά καραβάνα και λάτρης του μοχιού διαπιστευμένος.

Ο μικρός - μικρός μοσχιουδάκος στο ρέμπελο, το κάνει το λαβράκι με τα κρεμμυδάκια.

Είναι παμπόνηρο ψάρι ο λάβρακας αλλά κι ο ψαράς είναι πιο πονηρός. Κεντάς το λολό να ξερνάει μελάνι κι εκεί στη θολούρα και στην ξελιγομάρα του όντας αποχυμένο το ψάρι, ανοίγει τη μπούκα και τον κάνει το μοσχιουδάκο μια χαψιά. Ιδίως κάτι βράδια κατάγιαλα που στρώνουνε οι μισινέζες όμορφα ο μοσχιός είναι ένα κι ένα. Κι ο λολός του επίσης δολωμένος μονάχος του στο εργαλείο το μονάγκιστρο, κάνει ζημιές.

Το λαβράκι τον γουστάρει το λολό όπως και νάχει, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Μα χταποδιού είναι, μα του μοσχιού ακόμα καλύτερα, ιδίως όταν είναι μικρός και βγάζει και μελάνι σιγά - σιγά πλανάροντας, είναι δόλωμα αλάθητο.

ΚατηγορίαΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
Print
Back To Top