Συμμετοχή του ΝΑΟΚ (Καρλοβάσου) σε φιλικό τουρνουά αλιείας στο Χάσκοβο Βουλγαρίας.

Επιμέλεια: Νίκος Ρακιτζής T.272

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 14311
  • 0 Σχόλια
Συμμετοχή του ΝΑΟΚ (Καρλοβάσου) σε φιλικό τουρνουά αλιείας στο Χάσκοβο Βουλγαρίας.

Στις 6 με 7 Νοεμβρίου 2021 η ομάδα αγωνιστικής αλιείας του ΝΑΟΚ, συμμετείχε στο Φιλικό Τουρνουά αλιείας με φελλό που διοργανώθηκε από την Drennan Βουλγαρίας στο Χάσκοβο. Το τουρνουά διεξήχθη στην λίμνη Karamandere και συμμετείχαν συνολικά 30 αθλητές. Η ομάδα του ομίλου αποτελούνταν από τους:

  • Φάνης Παπαθανάσης – Αρχηγός αποστολής
  • Oleg Dimitrov – Προπονητής
  • ΑΘΛΗΤΕΣ
  • Σκάρος Ορέστης
  • Μαργαρώνης Δημήτριος
  • Μιχαηλίδης Αντώνιος
  • Σκουδριάνος Αθανάσιος
  • Σημαιοφορίδης Παναγιώτης
  • Ρίζος Ηλίας
  • Βίττης Φώτιος

Η προετοιμασία της ομάδας είχε ξεκινήσει πριν από ένα μήνα με οργάνωση του εξοπλισμού, με τις οδηγίες του προπονητή και αφού έφτασε την Βουλγαρία πραγματοποίησε 2 προπονήσεις για να προσαρμοστεί στα δεδομένα της περιοχής.

Η συγκεκριμένη αποστολή είχε ως βασικό σκοπό, την εις βάθος εκμάθηση εξειδικευμένων τεχνικών οι οποίες σχεδόν είναι άγνωστες στην Ελλάδα. Η Βουλγαρία, όπως και όλες οι χώρες της Ευρώπης - εκτός της Ελλάδας - είναι πολύ προχωρημένες στις τεχνικές της αγωνιστικής αλιείας στα γλυκά νερά. Δυστυχώς η απουσία συχνών αγώνων αλιείας με φελλό στην Ελλάδα δεν βοηθάει την ομάδα να εξελιχθεί γρήγορα.

Τα τελικά αποτελέσματα του τουρνουά:

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά :

  • την εταιρία BLUESTAR FERRIES για την σημαντική έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της αποστολής
  • την εταιρεία ειδών αλιείας SIM A.E. για την παροχή του απαιτούμενου εξοπλισμού με έκπτωση.
  • τα καταστήματα οπτικών Kapolis Optics για την προμήθεια του ρουχισμού.

Η συμμετοχή της ομάδας αγωνιστικής αλιείας του Ομίλου σε τέτοια μικρά Πρωταθλήματα του εξωτερικού, αλλά παράλληλα πολύ απαιτητικά σε τεχνική, θα οδηγήσει τον ΝΑΟΚ να κάνει την διαφορά σε ελληνικό επίπεδο και να χαρίσει ακόμη περισσότερες νίκες στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Ποιός είναι ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου.

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου ιδρύθηκε το 1997 καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στο χώρο του ναυταθλητισμού στο νησί μας. Οι τομείς με τους οποίους ασχοληθήκαμε εξαρχής ήταν τρεις. Ιστιοπλοΐα – κολύμβηση – κατάδυση. Η αγάπη του κόσμου για τη θάλασσα μας ανάγκασαν να προχωρήσουμε και σε τμήμα ταχυπλοΐας, τμήμα αγωνιστικής αλιείας και φυσικά δεν θα σταματήσουμε εδώ.

TA TMHMATA TOY ΟΜΙΛΟΥ

1) Ιστιοπλοΐα Ανοιχτής Θαλάσσης

Σε αυτό το τμήμα δημιουργούμε κάθε χρόνο 2-3 σχολεία στα οποία οι ενδιαφερόμενοι έρχονται σε επαφή με την ιστιοπλοΐα, μαθαίνοντας την ναυτική τέχνη, μετεωρολογία, σωστικά μέσα, πρώτες βοήθειες, ναυτιλία από έμπειρους και επαγγελματίες στο είδος. Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται στο ιδιόκτητο σκάφος του ομίλου μήκους 10 μέτρων. Μέσα από συχνή προπόνηση ξεχωρίζουν οι ομάδες μας που παίρνουν ανελλιπώς μέρος σε αγώνες τοπικούς, αλλά και μεγαλύτερους όπως AEGEAN RΕGATTA. Η φιλοξενία ενός από τα σκέλη της AEGEAN RΕGATTA το 2006 και το 2009, το RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ το 2009, καθώς και η έναρξη της AEGEAN REGATTA το2011 είναι μια μεγάλη μας επιτυχία, δείχνοντας σε όλους ότι μπορούμε να φιλοξενούμε, αλλά και να συνδιοργανώνουμε άνετα μεγάλα γεγονότα.

2) Τμήμα Κολύμβησης

Απασχολούμε κάθε χρόνο 90-120 παιδιά κυρίως μέχρι 14 ετών, τα οποία προπονούνται σε πισίνα ξενοδοχείου. Παρόλα αυτά επτά αθλητές που εκπροσώπησαν τον όμιλο μας στους Πανελλήνιους κολυμβητικούς αγώνες τα τελευταία χρόνια στην Ιτέα Φωκίδας και στην Κάλυμνο στα Δωδεκανήσου κατόρθωσαν να μπουν στην οκτάδα, και φυσικά να αποσπάσουν εκτός από τις καλές κριτικές και αρκετά αργυρά και χάλκινα μετάλλια. Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση του νέου μας κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε νέα ώθηση στην αγωνιστική κολύμβηση και όχι μόνο.

3) Τμήμα Αγωνιστικής Αλιείας

Το τμήμα αγωνιστικής αλιείας είναι το πιο νεόδμητο τμήμα. Απευθύνεται σε μέλη που επιθυμούν να ασχοληθούν με την αγωνιστική αλιεία, και να λάβουν μέρος στους αντίστοιχους πανελλήνιους αγώνες. Με σεμινάρια που γίνονται από ειδικούς στο χώρο, ενημερώνονται και εκπαιδεύονται σε αυτό το τομέα, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα πανελλήνια πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα. Διοργανώνουμε κάθε χρόνο τουρνουά από λιμενικές εγκαταστάσεις καθώς και σε γλυκά νερά. Το 2012 φιλοξενήσαμε τον Εθνικό τελικό (casting). Επίσης αθλητές και αθλήτριες μας στελεχώνουν την εθνική μας ομάδα σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. (Ιταλία- Ισπανία ) κ.λ.π.

Τμήμα Κατάδυσης

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε περίπου τρία σχολεία πολλαπλών επιπέδων σε συνεργασία με σχολές από την Αθήνα, αλλά και σχολές που δραστηριοποιούντα στο νομό μας. Διοργανώνουμε καταδυτικές εκδρομές, καθαρισμούς λιμανιών, μαρίνας, παραλιών και συμμετέχουμε με το τμήμα μας στη πολιτική προστασία του νομού μας.

4) Τμήμα Ταχυπλοΐας

Σε αυτό το τμήμα εντάσσονται περίπου σαράντα σκάφη μελών του ομίλου πολυεστερικά και κυρίως φουσκωτά. Είμαστε ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής ομοσπονδίας φουσκωτών σκαφών Ελλάδος (Ε.ΟΜΟ.Φ.Σ), καθώς ανήκουμε επίσης στην πολιτική προστασία Ελλάδος. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στη πανελλήνια συγκέντρωση φουσκωτών, όπως επίσης και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το 2012 αναλάβαμε και διοργανώσαμε την 7η πανελλήνια συγκέντρωση φουσκωτών σκαφών.

Ο όμιλός μας αυτή τη στιγμή απαριθμεί 170 τακτικά μέλη και μέσα από τις δραστηριότητές του ανανεώνεται συνεχώς. Όλα τα τμήματα μας είναι μέλη στις αντίστοιχες ομοσπονδίες, (Ε.Ι.Ο. - Κ.Ο.Ε. – Ε.ΟΜΟ.ΦΣ. – Ε.Ο.Υ.Δ.Α.) κ.λ.π. Διοργανώνουμε πολλά σεμινάρια όλο το χρόνο και ειδικά τους χειμερινούς μήνες, ιατρικά, μηχανολογικά, μετεωρολογικά, σωστικά, ιατρικά και οικολογικού ενδιαφέροντος, απευθυνόμενοι ιδιαίτερα στα παιδία, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μέλη μας συμμετέχουν σε επιτροπές αγώνων (κριτές), πιστοποιημένοι από τις πιο πάνω Ομοσπονδίες.

ΚατηγορίαΑΓΩΝΕΣ
Print
Back To Top