Τεύχος Νο 270_D1 - Μάρτιος - Απρίλιος 2021

Νάμαστε πάλι μαζί...

Σταματήσαμε στο προηγούμενο lockdown και στο επόμενο τα έχουμε αλλάξει όλα. Μετά από 23 χρόνια συνεχούς παρουσίας το ΨΑΡΕΜΑ , το περιοδικό που αγαπήσατε και μέσα από τις σελίδες του γεννήθηκαν νέες γενιές ψαράδων, σταμάτησε την έντυπη έκδοσή του.

Όλο αυτό αυτό το διάστημα δουλεύαμε, φτιάχναμε και ξαναφτιάχναμε τις ηλεκτρονικές του πια σελίδες, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατό πιό απλές και ξεκάθαρες στο διάβασμα.

Συνειδητοποιήσαμε ότι το τεράστιο υλικό που υπάρχει από 1995, θα "ανεβαίνει" καθημερινά και η νέα μορφή του θα είναι μια εγκυκλοπαίδεια για το ψάρεμα από την ακτή. Θα βρείτε τα άρθρα, ανά συντάκτη, τεχνική, είδος ψαριού, εποχή, νέα προϊόντα, videos κλπ. Τα νέα τεύχη θα δημοσιεύονται σε πρώτη φάση δίμηνα (όχι τρίμηνα που ήταν τώρα) στην στήλη ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ και ευελπιστούμε σύντομα θα γίνουμε πάλι μηνιαίοι.

Όλη αυτή η πλατφόρμα, μαζί με τα περιοδικά ΨΑΡΕΜΑ με ΣΚΑΦΟΣ, ΒΥΘΟΣ, ΣΚΑΦΟΣ, ΑΡΤΕΜΙΣ θα είναι δωρεάν για εσάς.

Μαζί και στην νέα εποχή του περιοδικού!
Μάρκος Βιδάλης


Το ΨΑΡΕΜΑ δημοσιεύεται διαδικτυακά. Ημερομηνίες: 15 ΙΑΝ. 15 ΜΑΡ. 15 ΜΑΙ. 15 ΙΟΥΛ. 15 ΣΕΠ. 15 ΝΟΕ.


Συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΕΑ με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ.

Επιμέλεια: Νίκος Ρακιτζής

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 298
  • 0 Σχόλια
Συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΕΑ με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ.

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ερασιτεχνικής Αλιείας, με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συνάντηση εκ μέρους της ΠΟΣΕΑ συμμετείχαν ο προσωρινός πρόεδρος Γιάννης Κιρκιμπολάκης, ο υπεύθυνος τύπου Σοφοκλής Κοσκινάς και ο αναπληρωτής γραμματέας Ελευθέριος Παγώνης.

Στη συνάντηση η οποία διήρκεσε 3 ώρες και διεξήχθη σε άριστο κλίμα, έγινε εκτενής συζήτηση - σε συνέχεια της κατάθεσης των αναλυτικών προτάσεων της Ομοσπονδίας - σχετικά με το νέο προεδρικό διάταγμα για την ερασιτεχνική αλιεία που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο. Δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας να αναλύσουμε εκτενώς τις θέσεις και τις αντιθέσεις μας και να αιτιολογήσουν βάση επιχειρημάτων του αδόκιμο επιμέρους άρθρων, που μας βρίσκουν αντίθετους και έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στους Ερασιτέχνες της χώρας μας.

Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση μας και ευχαριστούμε δημόσια την ηγεσία του Υπουργείου για την ειλικρινή διάθεση διαλόγου. Δόθηκε η ευκαιρία στην Ομοσπονδία να καταθέσει τις απόψεις της και να αναγνωριστεί η σοβαρή, συστηματική και μεθοδική δουλειά που έχει γίνει από αυτή.

Ευελπιστούμε ότι οι θέσεις μας θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και εκτιμούμε ότι θα ακολουθήσει κι άλλη συνάντηση με στόχο την συνεργασία για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την ερασιτεχνική αλιεία σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, σοβαρά και πλήρως αιτιολογημένα επιχειρήματα, αλλά και σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Πεποίθησή μας είναι ότι η ηγεσία του Υπουργείου άκουσε με ευνοϊκή διάθεση την επιθυμία των Ερασιτεχνών να ασκούν νόμιμα την δραστηριότητά τους, με ελευθερία και ταυτόχρονα με σεβασμό στα ιχθυοαποθέματα.

Ο πρόεδρος
Γιάννης Κιρκιμπολάκης

Ο Γραμματέας
Γιώργος Σαρειδάκης

ΚατηγορίαΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Print
Back To Top