Τεύχος Νο 270_D1 - Νοέμβριος Δεκέμβριος 2020

Νάμαστε πάλι μαζί...

Σταματήσαμε στο προηγούμενο lockdown και στο επόμενο τα έχουμε αλλάξει όλα. Μετά από 23 χρόνια συνεχούς παρουσίας το ΨΑΡΕΜΑ , το περιοδικό που αγαπήσατε και μέσα από τις σελίδες του γεννήθηκαν νέες γενιές ψαράδων, σταμάτησε την έντυπη έκδοσή του.

Όλο αυτό αυτό το διάστημα δουλεύαμε, φτιάχναμε και ξαναφτιάχναμε τις ηλεκτρονικές του πια σελίδες, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατό πιό απλές και ξεκάθαρες στο διάβασμα.

Συνειδητοποιήσαμε ότι το τεράστιο υλικό που υπάρχει από 1995, θα "ανεβαίνει" καθημερινά και η νέα μορφή του θα είναι μια εγκυκλοπαίδεια για το ψάρεμα από την ακτή. Θα βρείτε τα άρθρα, ανά συντάκτη, τεχνική, είδος ψαριού, εποχή, νέα προϊόντα, videos κλπ. Τα νέα τεύχη θα δημοσιεύονται σε πρώτη φάση δίμηνα (όχι τρίμηνα που ήταν τώρα) στην στήλη ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ και ευελπιστούμε σύντομα θα γίνουμε πάλι μηνιαίοι.

Όλη αυτή η πλατφόρμα, μαζί με τα περιοδικά ΨΑΡΕΜΑ με ΣΚΑΦΟΣ, ΒΥΘΟΣ, ΣΚΑΦΟΣ, ΑΡΤΕΜΙΣ θα είναι δωρεάν για εσάς.

Μην παραβλέψετε να γίνετε μέλη στην μεγάλη μας οικογένεια και να επωφεληθείτε από τα πολλά προνόμια που θα αποκτήσετε.

Μαζί και στην νέα εποχή του περιοδικού!
Μάρκος Βιδάλης


Το ΨΑΡΕΜΑ δημοσιεύεται διαδικτυακά. Ημερομηνίες: 15 ΙΑΝ. 15 ΜΑΡ. 15 ΜΑΙ. 15 ΙΟΥΛ. 15 ΣΕΠ. 15 ΝΟΕ.


Έρχεται οριστική άρση μέτρων! Όλα τα νέα δεδομένα. Τι συμβαίνει με το ψάρεμα;

Επιμέλεια: Νίκος Ρακιτζής

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 2680
  • 0 Σχόλια
Έρχεται οριστική άρση μέτρων!  Όλα τα νέα δεδομένα. Τι συμβαίνει με το ψάρεμα;

Στην κυβέρνηση όλα δείχνουν ότι η απόφαση για σταδιακή άρση του lockdown είναι προ των πυλών. Άπαντες στο Μέγαρο Μαξίμου στις ιδιωτικές τους συνομιλίες αντιλαμβάνονται ότι η κόπωση των Ελλήνων αρχίζει να γυρίζει μπούμερανγκ και συνεπώς η άρση των μέτρων αποτελεί τη δεδομένη στιγμή μονόδρομο. Εκτός αν φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που καταστούν ανυπέρβλητο εμπόδιο και τελευταία (κυριολεκτικά) στιγμή αλλάξει μια δύσκολη - όπως όλοι παραδέχονται - απόφαση.

Η τελική εισήγηση των λοιμοξιολόγων την προσεχή Παρασκευή θα δώσει ουσιαστικά το πράσινο φως στην κυβέρνηση να προχωρήσει με βάση των υπάρχοντα σχεδιασμό. Σχεδόν σίγουρο θεωρείται ότι πλέον θα επιτρέπεται η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 9 το βράδυ (από 7 που ίσχυε μέχρι σήμερα) καθώς επίσης και η «απελευθέρωση» του SMS στον κωδικό 6 του 13033. Ήτοι θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν τη σωματική τους άσκηση πέραν του δήμου όπου κατοικούν!

Την ίδια ώρα, το πιθανότερο σενάριο θέλει στις 22 του μήνα να ανοίγουν τα κομμωτήρια αλλά και οι χώροι αισθητικής και μια εβδομάδα αργότερα, στις 29, το λιανεμπόριο. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία προς στιγμήν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, πρόθεση όμως της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον οι μεγάλες βαθμίδες σταδιακά να επαναλειτουργήσουν. Να σημειωθεί επίσης ότι μέχρι αύριο θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των δικαστηρίων.

Τα παραπάνω είναι προφανές ότι θα δημιουργήσουν σίγουρα ένα περαιτέρω «βαρύ» επιδημιολογικό φορτίο, σε μια ήδη «βεβαρημένη» περίοδο, όπου το ΕΣΥ κυριολεκτικά ασφυκτιά. Εξ ου κιόλας στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προετοιμάσει το έδαφος ώστε στη μάχη εναντίον της Covid να εισέλθει και ο ιδιωτικός τομέας. Άλλωστε, τη Δευτέρα, κατά την διάρκεια της τακτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» έχει ήδη μπει σε εφημερία ως υποστηρικτικό νοσοκομείο για non-Covid περιστατικά, ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται πλέον αποκλειστικά ασθενείς Covid. Τα νοσοκομεία «Λητώ» και Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώθηκαν στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια αντίστοιχα ως θεραπευτήρια κατά του κορονοϊού, ενώ σε αυτά θα προστεθεί ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τους ασθενείς του ιού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες. (Πηγή: ethnos.gr)

 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ 
Δεν συνηθίζουμε να ανακοινώνουμε πράγματα που είναι εικασίες και προγνώσεις. Όμως η μέχρι τώρα πορεία των "προβλέψεων" για τον Covid-19 από τα συστημικά Μέσα Επικοινωνίας μας έδειξε ότι έπεφταν μέσα στις προβλέψεις τους. Αυτό μας έδειχνε ξεκάθαρα ότι λειτουργούσαν σαν ένας μηχανισμός ανακοινώσεων, ώστε να προετοιμάζουν τον κόσμο για αυτό που ερχόταν. Έτσι και τώρα πιστεύουμε ότι πάμε για ένα "ξεκλείδωμα" της κοινωνίας, παρ΄ότι οι αριθμοί δεν έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Μέσα σε όλα αυτά δεν αναφέρεται το ψάρεμα, αλλά πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για να επιτραπεί. Ο κόσμος δεν αντέχει πιά άλλο να δέχεται μια παράλογη απόφαση, που δεν βοηθάει σε τίποτα. Αναμένουμε το τέλος της εβδομάδας, για τις επίσημες ανακοινώσεις. Ας ελπίσουμε...

ΚατηγορίαLOCKDOWN
Print
Back To Top