Συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΕΑ με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ.

Επιμέλεια: Νίκος Ρακιτζής T.271

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 10063
  • 0 Σχόλια
Συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΕΑ με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ.

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ερασιτεχνικής Αλιείας, με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συνάντηση εκ μέρους της ΠΟΣΕΑ συμμετείχαν ο προσωρινός πρόεδρος Γιάννης Κιρκιμπολάκης, ο υπεύθυνος τύπου Σοφοκλής Κοσκινάς και ο αναπληρωτής γραμματέας Ελευθέριος Παγώνης.

Στη συνάντηση η οποία διήρκεσε 3 ώρες και διεξήχθη σε άριστο κλίμα, έγινε εκτενής συζήτηση - σε συνέχεια της κατάθεσης των αναλυτικών προτάσεων της Ομοσπονδίας - σχετικά με το νέο προεδρικό διάταγμα για την ερασιτεχνική αλιεία που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο. Δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας να αναλύσουμε εκτενώς τις θέσεις και τις αντιθέσεις μας και να αιτιολογήσουν βάση επιχειρημάτων του αδόκιμο επιμέρους άρθρων, που μας βρίσκουν αντίθετους και έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στους Ερασιτέχνες της χώρας μας.

Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση μας και ευχαριστούμε δημόσια την ηγεσία του Υπουργείου για την ειλικρινή διάθεση διαλόγου. Δόθηκε η ευκαιρία στην Ομοσπονδία να καταθέσει τις απόψεις της και να αναγνωριστεί η σοβαρή, συστηματική και μεθοδική δουλειά που έχει γίνει από αυτή.

Ευελπιστούμε ότι οι θέσεις μας θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και εκτιμούμε ότι θα ακολουθήσει κι άλλη συνάντηση με στόχο την συνεργασία για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την ερασιτεχνική αλιεία σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, σοβαρά και πλήρως αιτιολογημένα επιχειρήματα, αλλά και σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Πεποίθησή μας είναι ότι η ηγεσία του Υπουργείου άκουσε με ευνοϊκή διάθεση την επιθυμία των Ερασιτεχνών να ασκούν νόμιμα την δραστηριότητά τους, με ελευθερία και ταυτόχρονα με σεβασμό στα ιχθυοαποθέματα.

Ο πρόεδρος
Γιάννης Κιρκιμπολάκης

Ο Γραμματέας
Γιώργος Σαρειδάκης

ΚατηγορίαΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Print
Back To Top